Naar het schijnt, heeft ongeveer 6% van de huishoudens geen inboedelverzekering Univé. Dat betekent dat deze groep grote risico’s loopt in geval van schade. Mocht er namelijk brand, waterschade of stormschade ontstaan, dan is er geen verzekering die de schade vergoedt op dit gebied. Je zult dan zelf alle beschadigde spullen uit eigen zak moeten repareren of vervangen. Veel mensen realiseren zich niet dat het totaal aan inboedel al gauw neerkomt op duizenden euro’s – een bedrag dat voor de meesten pittig is om in één keer op te moeten hoesten. Met een inboedelverzekering voorkom je dergelijke problemen, waarvoor je maar een paar euro aan maandpremie betaalt.

 

Dit wordt er bedoeld met inboedel

Alle spullen die zich in de woning bevinden, vallen onder de inboedel. Dit varieert van kasten tot met het bestek in de lades en van bedden tot en met de kleding. Bij Univé vallen ook smartphones, tablets en laptops onder de inboedelverzekering. Het is echter belangrijk om je te realiseren dat hoewel de hiervoor genoemde elektronica onder de dekking valt, er niet in alle situaties wordt uitgekeerd. Is de schade ontstaan door een ongelukje buitenshuis, dan kan de verzekeraar helaas weinig voor je betekenen. Ook wanneer je mobiele telefoon per ongeluk in de droger is beland en deze daardoor kapot is gegaan, wordt er vanuit de inboedelverzekering geen schade uitbetaald. Het kan daarom de moeite zijn eens te kijken naar de Mobiele Elektronicadekking.

 

Inboedelverzekering versus opstalverzekering

De opstalverzekering is een van de andere woonverzekeringen die Univé in het aanbod heeft genomen. Deze verschilt op wezenlijke punten van de inboedelverzekering. De opstalverzekering heeft uitsluitend betrekking op de woning zelf en alles wat eraan vastzit. Naast de vloer, muren en het dak gaat het hier ook om de keuken, badkamer, de tuinschuur en zonnepanelen. Een opstalverzekering is dan ook echt een must om te hebben als huizenbezitter. Sterker nog, zónder is de kans zelfs minimaal dat je een hypotheek kunt krijgen. Het risico is namelijk domweg veel te groot indien de woning het slachtoffer wordt van bijvoorbeeld een overstroming, lekkage, storm, brand of een aanrijding. Ben je hier niet tegen verzekerd, dan kun je in één klap met je gezin op straat komen te staan zonder een rooie cent te bezitten.

 

Zo bespaar je maximaal op de lasten

Je hoeft er echt geen dagen of zelfs uren voor uit te trekken om een passende woonverzekering te vinden. Dit kan zelfs al binnen een paar minuten geregeld zijn. Bij een verzekeraar als Univé ben je slechts 4 stappen verwijderd van het vinden én afsluiten van de verzekering van je keuze. Er is in de basis keuze uit 3 pakketten. Naast de al eerder genoemde is de laatste optie het kiezen voor een combipakket, met Inboedel & Opstal. Dit is logischerwijs dan ook het compleetste én voordeligste pakket. Wil je verder besparen op de kosten, dan is het te overwegen om een vrijwillig eigen risico te nemen. Hoe hoger dit bedrag is, hoe lager de maandelijkse premie die je betaalt, tot een bedrag van € 500. Mogelijk dat je zelfs recht hebt op een pakketkorting van 10%.