In de wereld van digitale displays en reclameborden is de videowall een veelgebruikte en populaire optie. Een videowall is een groot scherm dat bestaat uit meerdere beeldschermen die naadloos aan elkaar zijn gekoppeld. Hierdoor ontstaat er één groot scherm waarop verschillende content kan worden afgespeeld. Maar wat zijn eigenlijk alternatieven voor een videowall? In dit blogartikel zullen we enkele opties bespreken die je kunt overwegen voor jouw bedrijf of evenement.

LED schermen

LED schermen zijn een goed alternatief voor een Videowand. Deze schermen bestaan uit kleine LED lampjes die samen één groot scherm vormen. Het voordeel van LED schermen is dat ze een hoge helderheid hebben en daardoor goed zichtbaar zijn, zelfs in fel zonlicht. Daarnaast zijn LED schermen ook energiezuinig en hebben ze een lange levensduur. Een ander voordeel is dat LED schermen flexibel zijn in formaat en vorm, waardoor ze op verschillende manieren kunnen worden ingezet. Zo kun je bijvoorbeeld een LED scherm in de vorm van jouw logo laten maken voor een opvallende en unieke presentatie.

Digital signage

Een andere optie is digital signage. Dit is een vorm van narrowcasting waarbij content wordt afgespeeld op één of meerdere schermen. Het grote verschil met een videowall is dat digital signage gebruik maakt van verschillende schermen op verschillende locaties, in plaats van één groot scherm. Hierdoor kun je op meerdere plekken in jouw bedrijf of evenement relevante informatie en reclameboodschappen tonen. Digital signage is ook interactief, waardoor je bijvoorbeeld klanten kunt laten stemmen op een poll of een bestelling kunt plaatsen via het scherm.

Projectieschermen

Een derde alternatief voor een videowall zijn projectieschermen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van projectoren om beelden te projecteren op een groot scherm of op een muur. Het voordeel van projectieschermen is dat ze flexibel zijn in formaat en dat ze geen fysieke ruimte innemen, zoals bijvoorbeeld een LED scherm. Daarnaast zijn projectieschermen ook geschikt voor grotere oppervlaktes en kunnen ze worden gebruikt voor bijvoorbeeld 3D projecties. Een nadeel is wel dat de kwaliteit van de projectie afhankelijk is van de omgevingsfactoren, zoals lichtinval en de kleur van de muur.

Er zijn dus verschillende alternatieven voor een videowall die je kunt overwegen voor jouw bedrijf of evenement. Elk alternatief heeft zijn eigen voordelen en nadelen, dus het is belangrijk om goed te kijken naar jouw specifieke wensen en behoeften. Of je nu kiest voor LED schermen, digital signage of projectieschermen, één ding is zeker: met deze moderne en dynamische vormen van visuele communicatie zul je zeker de aandacht trekken van jouw doelgroep.