Of je nou zakelijke opslag nodig hebt of dat je persoonlijk opslag moet hebben. Een zo efficiënt mogelijk opslag is gewenst. Het kan namelijk zo zijn dat je met veel spullen zit die je ergens kwijt moet. Heb je thuis of op je werk geen plek, dan ga je al snel kijken naar andere opslag opties. Een opslagbox is dan natuurlijk een logische oplossing en dit wil je voor jezelf zo makkelijk mogelijk maken. In dit artikel lees je hoe zo efficiënt mogelijk je spullen opslaat.

Kies voor maatwerk

Een goede tip om mee te geven is om te kiezen voor maatwerk. Een te kleine opslagruimte is niet gewenst, maar een te grote ruimte is ook niet nodig. Kijk daarom hoeveel spullen je kwijt moet en hoeveel je in de toekomst wellicht moet opslaan, op basis daarvan kun je kijken naar een op maat gemaakte opslagruimte. Vaak heb je minder ruimte nodig dan je denk dat je nodig hebt. Het wordt om die reden dan ook geadviseerd om de ruimtecalculator in te vullen, uit de resultaten kun je jouw ruimtebehoefte goed inschatten zodat je niet uiteindelijk met overbodige ruimte zit of dat je mogelijk ruimte mist.

Ga voor de juiste opslagunit

Er bestaat een groot aanbod aan verschillende soorten opslag units, zo heb je garageboxes, opslag units met werkruimte en units voor bedrijfsopslag. Daarnaast heb je speciale inboedel opslagunits, die speciaal voor inboedel bedoeld is. Zit je in deze situatie, dan kun je het beste hiernaar kijken. In sommige gevallen kun je zelfs een opslagbox voor je deur laten zetten, althans, in de buurt. Dit kan bijvoorbeeld wanneer je voor een korte periode spullen moet opslaan, een tijdelijke opslag container is dan perfect en draagt goed bij aan de efficiëntie van het opslaan van jouw spullen.

Zakelijk of niet?

Het is belangrijk om hier onderscheid in te maken, er zijn namelijk speciale opties als het gaat om zakelijke opslag. Je kunt dus kiezen voor zakelijk opslaan, zoals voorraadopslag, hier is soms namelijk een grote opslag voor nodig. Ook heb je archiefopslag bijvoorbeeld. Ben je actief in de horeca, dan kun je kiezen voor de daarvoor bestemde horeca opslag. En als het echt nodig is kun je er zelfs voor kiezen een opslagruimte te huren waar een kleine werkplek bij inbegrepen is. Wil je niet zakelijk huren kun je kiezen om een self-storage te nemen. Dit is in principe hetzelfde als een tijdelijke opslagruimte. Wat is ideaal voor jou?