De daken van commerciële gebouwen kunnen vaak verwaarloosd raken en hebben dure negatieve gevolgen. Een van de beste manieren om de onderhouds- en installatiekosten te verlagen, is door te investeren in platte daken.

Wat zijn platte dakdekkers?

Platte dakdekkers zijn professionals die platte daken leveren voor woningen en bedrijfspanden. In tegenstelling tot schuine daken, die een kenmerkende piek hebben, liggen platte daken plat boven een woning. 

Je vraagt ​​je misschien af ​​waarom je zou kiezen voor wat misschien een minder elegante en verfijnde optie is. Welnu, zoals je zal zien, zijn er verschillende voordelen aan het investeren in een plat dak voor je bedrijfspand.

Wat zijn de voordelen van platte daken?

Goedkoper te installeren en te repareren

Misschien wel het beste en belangrijkste voordeel van platte daken is dat ze aanzienlijk goedkoper en gemakkelijker te installeren zijn. Er is minder oppervlakte om te bouwen, waardoor er minder materialen en uren nodig zijn voor het bouwproces.

Als je bedrijfspand niet al te veel uitstraling nodig heeft, zijn platte daken een logische keuze om je op korte en lange termijn geld te besparen.

Meer flexibiliteit

Hoewel schuine daken visueel aantrekkelijker lijken, bieden ze niet veel als het gaat om flexibiliteit. Een plat dak kan echter voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Veel bedrijven maken gebruik van de extra ruimte en leggen daktuinen aan om verse producten te verbouwen of bijenkorven te installeren.

Als je bovendien van plan bent om elementen zoals zonnepanelen op het dak van je bedrijfspand te installeren, zullen ze minder opvallen of volledig onzichtbaar zijn op een vlakke bovenkant. Als je bedrijfspand groot genoeg is, kan je platte dak zelfs worden ontworpen als een pauzeplek voor werknemers met een loungeruimte om te ontspannen.

Makkelijker te onderhouden

Door de goedkopere materialen en eenvoudige montage zijn platte daken ook onderhoudsvriendelijker. Een dakrenovatie kan snel worden gedaan zonder je werkzaamheden te lang te verstoren. Toegang krijgen en zich verplaatsen op een plat dak is ook eenvoudiger, waardoor werknemers veel sneller kunnen werken dan op schuine daken.

Investeren in een plat dak voor je bedrijf?

Platte daken bieden een fantastische waardepropositie voor bedrijven die geld willen besparen en toch een kwaliteitsproduct willen ontvangen. De lage kosten, het eenvoudige onderhoud en de extra ruimte die platte daken bieden, maken het een ontwerp optie waarin je zou moeten investeren. Reken op de expertise van een professionele dakdekker, neem een kijkje op www.salodak.nl.