Onder infrastructuur vallen alle voorzieningen om een land goed te laten functioneren. Je kunt hierbij denken aan snelwegen, luchthavens, spoorwegen, kanalen, tunnels en bruggen. Er is ontzettend veel leuks te beleven op dit vakgebied.

Wil je graag in de infra gaan werken, dan zijn er in Nederland een groot aantal opleidingen te volgen. Hierbij heb je de keuze tussen een vaste baan of de mogelijk van een combinatie tussen werken en leren.

Een infra opleiding past bij mensen die:

  • Van aanpakken weten
  • Van een no-nonsense cultuur houden
  • Graag buiten werken
  • Graag in teamverband werken

Soorten opleidingen

Binnen de infra is het mogelijk om diverse soorten opleidingen te volgen. Het voordeel hiervan is dat je zelf kiest op welk vakgebied je jezelf wilt richten. Zo kan je een opleiding volgen die het beste bij jouw persoonlijke wensen en voorkeuren past.

Opleiding gas, water en warmte

Omdat jij als monteur als geen ander weet hoe je leidingen moet repareren, aanleggen en onderhouden bewijs je veel mensen een grote dienst. Je levert op die manier energie aan woningen en bedrijven.

Ben je op zoek naar een monteur opleiding gas warmte water? Dan kan je leerplek een waterbedrijf zijn maar het is ook mogelijk dat je aan de slag gaat bij een netwerkbedrijf of bij een aannemingsbedrijf.

Deze opleiding is met name geschikt voor mensen die graag de handen uit de mouwen willen steken en die technisch onderlegd zijn. Ben jij iemand die graag aan de slag wil in de infrastructuur, dan zou dit wel eens de ideale opleiding voor jou kunnen zijn.

Andere opleidingen in de infrastructuur

Gelukkig is werken met gas, water en warmte niet de enige optie als je graag binnen de infrastructuur aan de slag wilt gaan. Er zijn nog veel meer interessante opleidingen binnen dit vakgebied.

Er is dus voor iedereen wel een passende opleiding te vinden. Het voordeel van werken in de infra is dat er altijd werk zal blijven. Je hebt dus veel zekerheid wanneer je ervoor kiest om in de infra te gaan werken.

Om te kijken of werken in de infra ook iets voor jou is, worden er door het hele land regelmatig open dagen georganiseerd. Zo kan je op een leuke manier kennis maken met deze interessante wereld en weet je al snel welke opleiding het meest voor jou geschikt is.

Er valt ontzettend veel te ontdekken binnen de verschillende opleidingen over infra. Je kan bijvoorbeeld een opleiding volgen in de elektrotechniek. Heb je deze afgerond dan weet je als geen ander hoe je gebouwen op de juiste manier van stroom moet voorzien.

Het leuke van een BBL-opleiding in de infra is dat je niet alleen leert hoe je alles in de praktijk toe moet passen, je krijgt ook meteen betaald terwijl je leert. Dit zorgt ervoor dat je nog beter wordt in je vakgebied en dat je met meer plezier aan het werk gaat. Zo word je een specialist in je vak!

Snijd Onherkenbare Mannelijke Studenten Bij Die Samen In Het Park Studeren