Landbouw is tegenwoordig waar traditie en technologie naadloos in elkaar overgaan. Hoewel de planten nog altijd groeien zoals 2000 jaar geleden, is alles eromheen anders. Het onveranderlijke van de plant wordt gecombineerd met de snelle ontwikkelingen van moderne technologie. Dit gaat op voor de voertuigen waarmee boeren hun land bemesten, inzaaien en oogsten, maar ook voor de computersystemen die de boer nodig heeft voor het runnen van zijn bedrijf. De laatste jaren is daar nog een pilaar bij gekomen: energie opwekking. Steeds vaker gebruiken boeren hun land voor meer dan de traditionele boeren zaken. Meer en meer boeren kiezen ervoor om windmolens te plaatsen op hun land, of te investeren in zonnepanelen installeren. Dit is niet gek, aangezien er genoeg redenen zijn om dit te combineren met het boeren leven.

Een belangrijke reden is dat het dak van schuren van boerderijen vaak erg groot is, waardoor er veel zonnepanelen op kunnen worden gelegd. Hierdoor wordt het al gauw een aantrekkelijke investering die zich flink kan terugverdienen voor boeren. Niet alleen voor hun eigen bedrijf kunnen ze hiermee geld besparen, omdat ze immers geen stroom meer van het net nodig hebben, maar ook kunnen ze hier geld mee verdienen. Naast het feit dat er subsidies aan te vragen zijn voor boeren die in groene energie willen investeren, kunnen ze overtollige stroom aan het net leveren en daarvoor geld krijgen. Het kan het dus waard zijn om aanvraag te doen voor een offerte zonnepanelen, aangezien het bedrag op die offerte flink lager is dan water aan te verdienen valt.

Ook is het goed voor milieu en klimaat. Doordat je geen gebruik meer hoeft te maken van vervuilende kolencentrales zul je minder fijnstof de lucht in brengen en ook minder broeikasgassen.  Hiermee ga je dus niet alleen de opwarming van de aarde tegen, maar ook de vervuiling in de omgeving.