Ben je op zoek naar een nieuwe servomotor, maar vind je het lastig om te kiezen? Lees dan snel verder. In dit artikel lees je over de verschillen van de servomotoren. Zo kan je een goede keuze maken.

 

Hoe werkt een servomotor?

Wellicht weet je nog niet precies hoe een servomotor werkt. Een servomotor wordt aangestuurd door middel van een servo drive. Een servo drive wordt ook wel een servo controller genoemd. De servo controller bepaalt de spanning die de motor krijgt. Ook bepaalt de servo controller hoe snel, hoe lang en met welk vermogen de servo motor draait. Door een servo controller kan je eenvoudig geavanceerde motion control toepassingen realiseren. Kort samengevat maakt een servomotor het mogelijk om performante machines te controleren en motoren zo aan te sturen dat de benodigde setpoints snel aangehouden en bereikt worden.

 

Kies een goede aanbieder

Ten eerste is het belangrijk om een goede aanbieder te kiezen voor de aanschaf van een servomotor. Door een goede aanbieder te kiezen weet je zeker dat je een servomotor hebt van goede kwaliteit en dat je gebruik kunt maken van de garantie. Een goede aanbieder is bijvoorbeeld Festo. Je kunt bij Festo servomotoren kopen via hun website https://www.festo.com//nl/nl/

 

Soorten servomotoren

De vele keuze in servo motoren kan de keuze lastig maken. Hieronder lees je meer over een aantal goede servomotoren. Deze servomotoren kan je tevens aanschaffen bij Festo.


Servomotor EMMB-AS
Dit is een permanent bekrachtigde synchrone servomotor zonder borstels. Deze variant is betrouwbaar, precies en dynamisch. Het bevat een geoptimaliseerde aansluittechniek. Je kunt deze servomotor ook bestellen met blokkeerrem. De servomotor bevat beschermingsklasse IP54 en IP65.

 

Servomotor EMMT-AS
Dit is een voordelige servomotor. Het is een zeer efficiënte servomotor. Daarnaast is het ook betrouwbaar, precies en dynamisch. Deze variant is geschikt voor eenvoudige positioneringstaken. Het is vooral geschikt in de elektronica-industrie en in teststations. Het is ook geschikt bij de montage van kleine onderdelen. Ook deze servomotor kan je bestellen met eventueel een blokkeerrem.


Servomotor EMMS-AS
Deze servomotor heeft verschillende wikkelvarianten. Deze variant is een permanent bekrachtigde synchrone servomoter zonder borstels. Het is een digitaal absoluut meetsysteem met single-turn of multi-turn encoder. Er zijn maar liefst 66 types van deze servomotor.

 

Twijfel je toch nog welke servomotor geschikt is voor jou? Dan kan de klantenservice van Festo je adviseren. Je kan hen makkelijk bereiken via de chatmethode op de website. Als je liever wilt bellen is dat ook mogelijk.