Stof is een hele grote boosdoener in je huis. Het komt super snel naar binnen maar je komt er maar moeilijk van af. Als de zon net verkeerd staat zie je het overal rondvliegen en je kan er helemaal gek van worden. Zelfs een schoonmaakbedrijf Amsterdam is absoluut geen fan van stof omdat het zo snel terug kan komen. Deze bedrijven hebben hier natuurlijk dingen op gevonden en om je hiermee te helpen heb ik in dit blog een aantal tips om van stof af te komen.

Tip 1: ruim kleding op

Kleding is een soort stof magneet. Er blijft ontzettend veel stof in hangen. Wanneer je kleding hebt gebruikt en het niet meer aan doet, ruim het dan meteen op en gooi het in de wasmachine. Op deze manier heeft het geen kans om al het stof mee te nemen en heb jij minder last van stof in je huis.

Tip 2: ruim alle etensresten snel op

Met etensresten geldt hetzelfde als met kleding, ruim het zo snel mogelijk op. Het klinkt misschien een beetje vreemd maar het is echt zo. Kruimels verspreiden fijne stofdeeltjes en op kruimels komen weer insecten af die ook weer stof met zich mee nemen. Wil je van al het stof af? Houd hier rekening mee.

Tip 3: maak alle roosters regelmatig schoon

Roosters zijn plekken waar het stof zich heerlijk kan ophopen. Roosters kunnen ook vet worden en daar blijft stof nog meer aan vast plakken. Het is dus belangrijk om deze regelmatig schoon te maken zodat je hier minder stof gaat krijgen. Je zal meteen verschil zien.

Tip 4: maak regelmatig schoon

Deze tip klinkt misschien er logisch maar toch wordt dit soms over het hoofd gezien. Het is ontzettend belangrijk om vaak schoon te maken, vooral met de stofzuiger. De stofzuiger is ervoor bedoeld om onder andere stof weg te halen en zal dus ook direct resultaat geven. Ook heb je verschillende soort doeken die gemaakt zijn tegen stof. Het stof blijft hier bijna aan vast plakken en zo kom je er dus ook snel van af. Maak dit dus ook een regelmaat om zo een stuk minder stof in je huis te hebben.

Mocht je hier geen tijd voor hebben kan je altijd schoonmaakdiensten inhuren die voor jou je huis gaan schoonmaken en dus ook van al het stof af komen.