Naast zonne-energie, is een goede isolatie van je huis noodzakelijk voor het reguleren van de temperatuur in je huis. Met name het isoleren van je muren kan hier een grote rol in spelen. Door te isoleren verlaat minder warmte via de muren je huis. Hierdoor hoef je minder te stoken, wat niet alleen een voordeel is voor het milieu, je houdt ook nog eens geld over aan het einde van de maand! 

Verschillende vormen van isoleren 

Je kunt je muren op drie verschillende manieren isoleren. De eerste manier is om de spouw (de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur) op te vullen met een isolatiemateriaal. Ook als je huis al gebouwd is en nog geen isolatiemateriaal in de spouw zit, kun je dit achteraf nog laten doen. Er worden dan kleine gaatjes in het voegsel van de buitenmuur gemaakt, waardoor het isolatiemateriaal naar binnen wordt gespoten. De tweede manier is om langs buiten te isoleren. Dit betekent dat de buitenmuur aan de buitenkant geïsoleerd wordt. De buitenmuur krijgt een isolatielaag er tegenaan, waardoor je gelijk een nieuwe look voor je gevel kunt uitkiezen. Tot slot kun je er ook voor kiezen om je muur langs binnen te isoleren. Dit betekent dat er aan de binnenkant van de muur een isolatielaag wordt geplaatst, die later mooi wordt afgewerkt. 

Voordelen van isoleren 

Iedere vorm van isolatie heeft zijn voor- en nadelen. De algemene voordelen van isoleren zijn energiebesparing, minder kans op vochtproblemen en minder omgevingsgeluiden, en je behoudt de warmte van het huis. Het is sterk aan te raden om je goed in te lezen over alle mogelijkheden van isoleren, voor je aan het project begint. 

Niet iedere vorm van isoleren is namelijk mogelijk bij ieder huis. Dit hangt af van je binnenruimte en het isolatiemateriaal wat je wilt gebruiken. Neem daarom eens een kijkje op www.isolatie-info.nl. Hier vind je alles wat je nodig hebt over isoleren en kun je gelijk een offerte aanvragen.