Kijk maar is even om je heen. Overal waar je komt, is verlichting nodig om alles goed te kunnen zien. Op school, kantoor en thuis. Ledverlichting is steeds populairder aan het worden bij mensen over de hele wereld en zo ook in Nederland. Er zijn een aantal zaken waar je op kan letten bij het aanschaffen van ledverlichting. Ben je hier benieuwd naar, omdat je de overstap wil maken naar ledverlichting? Lees dan vooral snel verder. Wellicht word je dan nog meer overtuigd. 

Gewenste kleurtemperatuur 

Misschien heb je het wel eerder gehoord, maar de kleur van het licht wordt eigenlijk altijd in Kelvin uitgedrukt. Het is natuurlijk afhankelijk van de soort ruimte wat voor kleurtemperatuur het beste geschikt is. Hiernaast is het ook een kwestie van je eigen smaak. Wil je een led paneel door je hele kantoorpand gebruiken? Dan wordt daar vaak koel wit licht gebruikt. Dat zorgt er namelijk voor dat je concentratie beter wordt. 

Ben je op zoek naar ledverlichting voor thuis? Dan kan je het beste voor de warm witte kleur kiezen. Dit zorgt voor een aangename sfeer in het huis. Wil je dat het licht zo koel mogelijk is? Dan is het belangrijk dat je kiest voor licht met een hoge Kelvin aanduiding. Hoe hoger het getal, hoe koeler het licht. Let hier dus goed op wanneer je ledverlichting gaat kopen. 

Lange levensduur 

Naast ledverlichting heb je bijvoorbeeld gloeilampen. Gloeilampen zijn niet zo goed voor het milieu en daarnaast is de levensduur niet zo heel lang. Ledverlichting is juist goed voor het milieu, omdat de levensduur heel lang is. Het is dan wel van belang dat je voor goede kwaliteit kiest. Je kan beter iets meer geld uitgeven zodat je lang kan genieten van de ledverlichting. Houd de levensduur daarom goed in de gaten. 

Controleer hiernaast of je garantie hebt op de ledverlichting. Een goede verkoper biedt altijd garantie aan. Wanneer er iets dan kapotgaat, kan je altijd terugvallen op de garantie. Is er geen garantie aanwezig? Misschien kan je dan beter even verder zoeken naar een verkoper die wel garantie aanbiedt. 

Verlichting dimmen 

Verlichting kan je tegenwoordig dimmen. Dit geldt ook voor ledverlichting. Door te kiezen voor dimbare verlichting kan je thuis altijd een fijne aangename sfeer creëren. Bedenk daarom voordat je verlichting gaat aanschaffen of je behoefte hebt aan dimbaar licht. Een voordeel is dat je kan besparen op energie door de verlichting te dimmen. Het licht is eenmaal minder fel.

Ga je voor
led spots dimbaar in de woonkamer of eetkamer? Dan moet je er even op letten dat de dimmer werkt in combinatie met de gekozen ledverlichting. Je zal dan een led dimmer nodig hebben die goed werkt met de verlichting. Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat het allemaal werkt. Op de verpakking kan je als het goed is altijd lezen of het licht dimbaar is of niet. Laat je desnoods adviseren hierover. Het zou zonde zijn als je geld investeert in iets wat uiteindelijk niet werkt.